Poděkování za podporu v 2. kole a gratulace

13.10.2018 16:22
  1. Gratuluji panu Adámkovi k vítězství a těším se na realizaci jeho programu ve prospěch regionu.
  2. Chci poděkovat všem, kdo mi dali důvěru a hlas. Chci poděkovat mému miniaturnímu volebnímu týmu v čele s Lojzou Horákem, za neskutečně obětavou práci, kterou pro mne odvedli. Chci poděkovat všem, kteří pro mne pracovali a neváhali obětovat svůj čas. Je těžké slovy vyjádřit, jak moc si toho vážím.
  3. Děkuji také všem, kdo mne podpořili pěkným slovem. Byla to vypjatá doba a četl jsem a slyšel jsem od mnoha z vás krásná slova, která bychom si možná za jiných okolností neřekli. Cítím se bohatší a nelituji úsilí, které jsme ve volební kampani vynaložili.
  4. Děkuji stovkám, ale možná i tisícům lidí, které jsem během posledních týdnů osobně potkal. Děkuji jim za vlídnou a slušnou reakci na mou žádost o podporu. Ať již pak volili kohokoliv. Byli jste skvělí a politici by se od vás mohli učit.
  5. Děkuji svým spolukandidátům z prvního kola. Pánům Ťulpíkovi, Rulíškovi a Hauznerovi a zvláště také jediné dámě mezi námi, paní Galuszkové. Chovali jsme se k sobě důstojně a fér a budu si to navždy pamatovat. Bylo fajn se s vámi během kampaně potkávat a vyjadřovat si vzájemný respekt. Nezazněl od vás jediný falešný tón a byli byste důstojnými reprezentanty v Senátu v případě, že byste uspěli.
  6. Ale to hlavní a nejdůležitější na závěr. Prosím všechny, kdo mne volili, aby se necítili poraženi a nezahořkli. Tohle nebyl neúspěch. Všichni jsme odvedli tvrdou a dobrou práci a nemáme se za co stydět. Nic jsme neprohráli a svět ani život tím nekončí.  Není to závod, je to demokratická volba. A základem dobré a pevné demokracie je respektovat vůli ostatních. Většina se přiklonila k panu Adámkovi a měli k tomu jistě dobré důvody. A my to budeme plně respektovat. Česká společnost je již tak dosti rozdělená. Úspěšně se na tom pracuje na nejvyšších místech české politiky. Ale já nejsem na světě proto, abych lidi rozděloval, celý život se snažím o přesný opak. Nechci, aby se Šumpersko a Jesenicko rozdělilo po této volbě stejně, jako Česká republika po volbě prezidentské. Tak pojďme, prosím žít dál své životy s respektem ke svému okolí, pokud i ono bude respektovat principy svobody a demokracie.

Zdeněk Brož